Uleiurile esentiale Doterra sunt uleiuri esentiale puternice, de aceea este important de stiut cateva reguli simple care confera siguranta in utilizarea lor

Regula de baza in cazul uleiurilor esentiale Doterra este:
Mai putin inseamna mai mult!

Aceste uleiuri esențiale sunt 100% pure, foarte concentrate si nu aveti nevoie de o cantitate foarte mare, pentru a obtine efectul scontat.

Fiecare ulei esential/amestec de uleiuri esentiale se poate folosi în trei moduri:

 • aromatic
 • topic
 • intern.
Descarcati tabelul care va arata in care dintre modalitati puteti folosi fiecare ulei esential Doterra:

Utilizarea aromatica de uleiuri esențiale Doterra

Aromatic: prin inhalare (Puneti o picatura pe palma, frecati palmele si inhalati!; prin difuzare (O metoda mai putin eficienta este sa puneti cateva picaturi de ulei esential si acesta se va evapora in incapere. O metoda mai eficienta, dar nu cea mai eficienta este sa le difuzati in difuzor cu candela. 

Atentie! Nu puneti in apa de peste 60 de grade, pentru ca isi poate pierde proprietatile! Iar in cazul difuzorului cu candela nu puteti controla cat de mult s-a incalzit apa. O metoda foarte eficienta este sa va achizitionati un difuzor care sa pulverizeze particulele de ulei esential in aerul incaperii.)

40033790 - essential oils and herbs

Utilizarea topică (locală) de uleiuri esențiale Doterra

Topic (adica local; adica aplicat pe piele in locurile problematice):
 • pe talpi (Dacă nu sunteţi sigură cum să aplicaţi un ulei, puteţi să-l frecaţi pe tălpile picioarelor pentru un efect deplin. Asta ar fi modalitatea cea mai bună de aplicare si la copii, pentru că este puţin probabil să ajungă în ochii lor.)
 • direct pe zona afectata.
Atentie! Unele persoane, mai ales copii au pielea mai sensibila, de aceea lor nu le este recomandata folosirea uleiurilor esentiale fara diluare. Firma Doterra a elaborat protocoale de utilizare a diferitelor uleiuri  cu semne specifice pentru fiecare tip de utilizare, adica: Nediluat, diluat pe piele Sensibila, intotdeauana Diluat. Descarcati tabelul:

Atentie! Evitati contactul cu ochii, urechile si alte parti sensibile ale corpului. Nu folositi niciodata direct in ochi si urechi, si in alte parti sensibile ale corpului folositi numai foarte diluat.

Diluarea*:

inseamna amestecarea de uleiuri esentiale cu orice ulei vegetal bio, presat la rece, ca de exemplu ulei de cocos. Diluarea nu stopeaza sau diminua proprietatile acestor uleiuri esentiale. Diluarea inseamna doar ca faceti uleiul esential sa fie mai prietenos cu pielea sensibila. Cand diluati uleiurile esentiale, folositi o picatură de ulei de cocos pentru una sau doua picaturi de ulei esential. Nu este necesara diluarea uleiurilor esentiale. Dar unele pot fi iritante fara diluare pe o piele sensibila, in special pentru copii. De exemplu uleiuri care sunt deosebit de reci (menta, perisor) sau calde (oregano, scortisoara, cuisoara, scortisoara chinezeasca). Daca utilizati un ulei fara diluare si apar iritatii sau senzatii neplacute, se aplica o cantitate mica de ulei de cocos (diluare) pentru a calma iritatia. De asemenea, daca utilizati uleiurile pe o rana deschisa, diluarea cu ulei de cocos este intotdeauna o idee buna.

* Pentru a dilua puteţi folosi uleiuri presate la rece: ulei de măsline, ulei de seminţe de struguri, ulei de floarea soarelui bio, ulei de migdale, etc.

Nu demult s-a demonstrat stiintific ca uleiurile esentiale de calitate se evapora mai putin dupa aplicarea pe piele. Si penetreaza in proportie mai mare pielea daca sunt aplicate diluat, indiferent daca se recomanda sau nu initial dilutia lor.

In apa de baie:

uleiurile pot fi puse direct in apa de baie si amestecate cu mana, dar nu este recomandat, puneti-le mai bine in saruri de baie, miere sau lapte in care uleiurile esentiale se omogenizeaza foarte bine. La o jumatate de pahar de palinca de lapte puneti 3-4 picaturi de ulei esential si amestecati, apoi turnati in apa de baie si amestecati in apa.

Atentie! Nici aici nu faceti exces de picaturi!

Utilizarea internă de uleiuri esențiale Doterra:

Intern: se folosesc pentru uz intern NUMAI uleiurile recomandate de Doterra ca ingerabile. Puteti pune 1-2 picaturi de ulei intr-un pahar cu apa, amestecati si beti, intr-o ceasca de ceai sau suc, amestecati si beti. O alta modalitate este sa puneti 1-2 picaturi direct sub limba sau pe limba si sa inghititi. Un alt mediu de omogenizare excelent al uleiurilor esentiale este mierea. Puneti 1-2 picaturi pe o lingurita de miere si inghititi sau amestecati in ceai sau alt lichid. Pentru copii combinatia ideala este mierea si uleiurile esentiale amestecate in lapte.

Puteţi combina şi amesteca uleiurile cum doriţi, și le puteţi folosi pe lângă orice terapie cu medicamente.

Pentru o problemă minoră sunt suficiente 2 sau 3 aplicaţii** pe zi. Pentru probleme mai grave (cum ar fi virusul sincital respirator) se poate aplica la fiecare oră sau jumătate oră.

** O aplicaţie este de obicei între 2 și 4 picături de ulei

Frumuseţea lumii uleiurior esenţiale este accentuată de eficacitatea acestora, cercetarea stiintifica dovedind în mod constant cât de sănătoase sunt acestea pentru buna funcționare a organismului nostru. Dacă nu suntem siguri ce ulei să asistăm funcționarea organismului nostru, putem utiliza mai multe uleiuri deodată, acestea nu interfereaza unul cu celalalt, iar corpul nostru va avea numai de câştigat. Descarcati tabelul:

Dacă aveți boli cronice, sunteți însărcinată sau alăptați, folosiți uleiuri esențiale doar la recomandarea medicului!

Idei de utilizare pentru aceste uleiuri esențiale?

 • Difuzare pentru a îmbunătăți starea de spirit
 • Difuzare pentru dezinfectarea aerului
 • Masaj
 • Aplicare pe micile accidentări ale pielii pentru a le dezinfecta și a le calma
 • În proceduri cosmetice
 • În scopuri de wellness și detoxifiere
 • Pentru uz intern ca supliment alimentar
 • Pentru uz intern ca antioxidant
 • Pentru uz intern ca antiinflamator

Vrei și mai multe detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale?

Alătură-te grupului Uleiuri Esențiale pentru Vitalitate de pe Facebook unde te așteaptă multe informații, poți pune întrebări și participa la discuții!

Scroll to Top
×

Bună!

Ai întrebări legate de MetaPWR sau vrei să cumperi kitul MetaPWR? Fă clic pe imaginea mea!

×