ULEI ESENȚIAL DE PORTOCALĂ DULCE

(Wild Orange)

Utilizări

Acționează împotriva agenților patogeni din mediul înconjurător,

Ca dezinfectant:

Puneți 1-2 picături în apa, ceaiul, cafeaua pe care o beți. Atenție! Mai puțin înseamnă în cazul acesta mai mult, adică nu puneți mai mult de 1-2 picături de ulei într-un singur pahar sau ceașcă de lichid!
Puteți să îl folosiți ca un dezinfectant plăcut mirositor pentru a vă împrospăta lenjeria de pat sau pentru dezinfectarea obiectelor din bucătărie sau baie. Puneți 4-5 picături de ulei într-un flacon-spray.

Eficient împotriva stresului și îmbunătățește starea de spirit. Vaporizați în încăpere în perioade grele, stresante sau cu ocazia sărbătorilor. Uleiul esențial de portocal dulce vă va energiza, vă va da o bună dispoziție, dar vă va și ajuta să vă păstrați calmul, adică ajută la redobândirea echilibrului sufletesc.

Are un rol important în detoxifierea organismului și întărirea sistemului imunitar. Dar are un rol important în asistarea funcționării ficatului și, implicit, în detoxificarea organismului.

Susține funcționarea sănătoasă a tractului digestiv. Puneți 1-2 picături de ulei de portocal dulce într-un sfert de cană de ap sau ceai și beți!

Poate fi folosit în mâncăruri, prăjituri, în loc de esența sau coaja de portocale.

Împreună cu o linguriță de zahăr si câteva picături de apă  este un exfoliant eficient.

Poate fi folosit cu succes în cazul lipsei poftei de mâncare atât la adulți, cât și la copii.

Remediu eficient împotriva călcâielor crăpate (utilizați în apa în care vă înmuiați picioarele).

Are efect de încălzire a pielii.

Eficient împotriva răului de mașină.

Cum se folosește?

1-2 picături într-un pahar de apă sau ceai,

Vaporizat în încăpere,

Atenție! În timpul verii nu folosiți uleiul esențial de portocal dulce întins pe piele dacă ieșiți apoi la soare pentru că vă va sensibiliza pielea și veți avea pete maronii! Dacă aplicați uleiul de piele, asigurați-vă că nu ieșiți la soare cel puțin 6 ore, dar în cazul ideal 12 ore. Dacă utilizați uleiul intern, nu trebuie să vă temeți de efectul de fotosensibilizare la ieșirea la soare.