Cosmetice fără chimicale. Cum citim ingredientele produselor cosmetice?

Tu știai că în cosmeticele uzuale există foarte multe substanțe controversate care pot intra chiar în categoria toxinelor?
Află care sunt acestea și cum te poți feri de ele!

Vrei ajutor în crearea unui stil de viață sănătos?​

Cere un consult de wellness!
* In chatul care apare scrie-mi un mesaj cu textul „CONSULT DE WELLNESS” și te voi contacta în curând pentru detalii!!
GĂSEȘTI MAI JOS TEXTUL FILMULUI VIDEO:

Bună!

Sunt Susana Danel. Avocat al sănătății de peste 6 ani la Doterra.

Vorbim de Piramida Sănătății care este programul de îngrijire a sănătății a Doterrei. Are 6 trepte. Iar a patra treaptă se preocupă de eliminarea toxinelor din corp și din viață.

Și eliminarea toxinelor din viață ține și de eliminarea toxinelor din cosmeticele noastre. Cum facem asta? Nici nu știm că există toxine în cosmeticele noastre. Și despre ce toxine vorbim? Haideți să vă explic!

Cosmeticele, ca și alimentele, nu sunt făcute cu viziunea primordială a sănătății pielii sau părului nostru, ci cu viziunea primordială de a fi conservabile cât mai bine și de a avea un aspect cât mai plăcut. Și astfel să fie cât mai plăcute la aspect, ca să cumpărăm cât mai multe din ele și să nu se strice foarte repede ca să nu fie pierderi în bani. Deci acesta este aspectul primordial cu care cosmeticele sunt făcute în general. Aspectul de a fi bune pentru păr, piele, etc., pentru ce sunt destinate este doar secundar. Și avem mai multe categorii de substanțe chimice toxice, dovedit toxice, cele care știintific au fost dovedite că sunt toxice.

De exemplu odorizanții sintetici. Fac ca cremele, șampoanele, săpunurile, exfoliantele noastre  să miroasă bine. Pe etichete le găsim sub denumirea: parfum sau fragrance. Aceștia irită pielea și tulbură sistemul hormonal.

O altă categorie: conservanții. Fac ca produsele cosmetice să poată fi păstrate și utilizate mult timp fără ca componentele acestora să se degradeze. Dar ce preț plătim pentru această longevitate?! Aceste substanțe irită pielea, produc alergii, asistă la îmbătrânirea pielii și tulbură sistemul hormonal. Pe etichete le găsim sub denumirea: metilparabeni, etilparabeni, propilparabeni, butilparabeni, urea, tricolzan, etc.

Deci ceva care îmi tulbură sistemul hormonal, mulțumesc, eu nu aș dori să folosesc asemenea cosmetice. Dar majoritatea dintre noi… Și eu, habar nu aveam acum câțiva ani cât de nocive pot fi. Deci să facem curățenie printre cosmeticele noastre. Dacă găsiți ”parfum”, ”fragrance”, ”parabeni”, ”urea”, ”triclozan” pe etichetă, știți că trebuie să le schimbați.

Și cu ce puteți să le schimbați?

Poate nu știati dar Doterra are și o gamă de cosmetice, pe bază de uleiuri esențiale și pe bază de substanțe care nu sunt nocive. Deci Doterra are cum se numește în engleză ”None Of the Bad Policy”. Deci are o politică prin care se angajează să nu folosească nici o substanță chimică care s-a dovedit prin teste științifice a fi dăunătoare pielii sau organismului în general. De aceea puteți să folosiți cu încredere șampoanele, gelul de dus de la Doterra. Săpunurile pentru copii, pentru adulți. Săpun solid, săpun lichid este la Doterra. Sumedenia de creme: creme hidratante, eyelineruri, creme antirid, creme pentru îngrijirea pielii. Este gel de păr, este balsam de păr, este mască foarte foarte faină. Deci sunt multe cosmetice foarte bune cu care puteți să schimbați cosmeticele din comerț știind că faceți încă un rând de eliminare a toxinelor din corp.

Scroll to Top
×

Bună!

Ai întrebări legate de MetaPWR sau vrei să cumperi kitul MetaPWR? Fă clic pe imaginea mea!

×