Efectele stresului prelungit - efectul stresului în corp

Știai că există ”stres bun” și ”stres rău”? Și care ce înseamnă?
Bun sau rău stresul consumă foarte mult din resursele corpului.
Află ce înseamnă asta pentru sănătatea ta și cum pot uleiurile esențiale susține organismul în lupta sa cu stresul cotidian din acest video de 9 minute!

Vrei ajutor în crearea unui stil de viață sănătos?​

Cere un consult de wellness!
* In chatul care apare scrie-mi un mesaj cu textul „CONSULT DE WELLNESS” și te voi contacta în curând pentru detalii!!
GĂSEȘTI MAI JOS TEXTUL FILMULUI VIDEO:

Bună!

Sunt Susana Danel. Avocat al sănătății de peste 6 ani la Doterra.

Vorbim de Piramida Sănătății care este programul de îngrijire a sănătății a Doterrei. Are 6 trepte. A treia treaptă este: odihnește-te destul și gestionează-ți stresul. Și la capitolul gestionarea stresului vreau să ne concetrăm un pic asupra a doi termeni: stresul bun și stresul rău. Denumirea de ”stres” pentru solicitarea emoțională a fost folosit pentru prima dată de prof. dr. Ioan Selye. Este un profesor maghiar. El a fost primul care a descris acest fenomen de solicitare psihică ca ”stres”. El definește în 1936 stresul în relația a 2 termeni: stesul bun și stresul rău. Stresul bun este când trebuie să fiu la înălțime într-o situație, trebuie să am performanță, pot să am performanță, dar totuși trebuie să mă concentrez intens ca performanța aceea să o pot livra. Iar stresul rău este când mă stresez dacă o să reușesc. Deci nu știu dacă pot să fac ceea ce mi se cere și mă stresez, mă îngrijorez, am stări de anxietate în privința a ceea ce trebuie să fac, pentru că nu mă simt capabil să fac acel lucru sau nu mă simt la înălțimea situației respective. Deci și stresul bun și stresul rău… stresul bun poate să ne fie și benefic, să ne dea energie. Stresul rău ne drenează de energie. Dar ambele forme ale stesului cer sacrificii mari organismului. Deci la ambele se declanșează un întreg proces, o procedură în organism, care ne consumă foarte multă energie, nutrienți. Deci consumă foarte mult din resursele corpului. Și de aceea normal este ca stresul să apară doar din când în când în viața noastră. Însă dacă ne uităm la viețile noaste cotidiene, stresul este aproape omniprezent. Niciodată nu avem destul timp și ne stresăm cum o să putem să ne facem toate treburile. Avem prea multe informații de procesat. Primim 20-25 de mesaje zilnic pe Facebook, pe Messenger, pe WhatsApp, pe Viber, pe Snapchat și toate celelalte forme de comunicare. Avem pe străzi reclame pe care le citim involuntar și mintea noastră proceseaza informația. Avem televizoare, avem calculatoare, avem Facebook. O droaie de informații de procesat pentru creier. Noi nu ne dăm seama, dar creierul lucrează la greu să proceseze toate aceste informații. Ceea ce ne face și mai stresați. Avem un ritm alert al vieții. Toate merg cu ușurință. Deci nu trebuie să mai scriem scrisori lungi, pentru că avem Messenger, putem comunica prin mesaje instant. Și avem impresia că totul merge ușor și rapid. Dar de fapt asta a accelerat foarte mult ritmul vieții și mintea noatră nu este obișnuită cu un astfel de ritm alert și este stresată în continuu de faptul că trebuie să proceseze atât de multă informație într-un timp atât de scurt. Deci stres în viață avem cu toții. Și de aceea ceea ce ne pot oferi la capitolul acesta uleiurile esențiale, uleiurile Doterra este ceva extraordinar.

Pentru că avem o însușire fizică care ne ajută foarte mult în acest sens. Deci mirosul, capacitatea de a mirosi este strâns legată de partea creierului unde se procesează sentimentele, care coordoneaza toate funcțiile corpului și care este legată și de memorie. Aici gestionăm și stresul. Iar Doterra ne oferă niște uleiuri esențiale de calitate extraordinară și majoritatea acestora: toate uleiurile florale, toate uleiurile ierboase au această capacitate de relaxare; toate uleiurile lemnoase au capacitate de destresare, de liniștire, de relaxare care acționează insant. Pentru că eu dacă deschid sticla și doar miros, nu fac altceva nimic, decât miros, o lavandă, un mușețel roman, un ylang ylang, un Serenity, un Balance, un Citrus Bliss, un cedru, un Peace, oricare dintre acestea, orice ulei floral, orice ulei Iemnos, orice ulei ierbos, un rozmarin, un busuioc, o tămâie, o copaiba, oricare l-aș mirosi doar prin simplul fapt că miros, miros acel ulei, moleculele acelui ulei imediat acționează asupra părții creierului responsabil pentru buna funcționare a creierului și pentru sentimente și mă liniștește. Și ceea ce este super important și extraordinar este că îmi întrerupe acel proces de stres care altfel face ravagii în organism, dacă se întâmplă atât de des cum se întâmplă în viața omului modern. Deci noi când deschidem sticla și mirosim un ulei, întrerupem procesul de stres. Noi zicem că ne liniștim, dar este cu mult mai mult de atât, întrerupem procesul de stres și astfel nu lăsăm ca acel proces de stres să facă ravagii în organism, să ne secătuiască de nutrienți, de energie, de tot ce are nevoie organismul pentru buna lui funcționare. Pentru că organismul nu are resurse infinite și dacă resursele sale sunt folosite să susțină procese de stres când noi ne stresăm, atunci nu îi mai rămân destule resurse pentru o funcționare optimă și atunci pot să apară bolile. Deci să folosiți Balance, lavandă, Serenity, Citrus Bliss, orice ulei floral, orice ulei ierbos, orice ulei lemnos. Să le folosiți regulat, să le folosiți ca parfumuri, să aveți ceva care vă place la miros în geantă și când vă simțiți stresați, când simțiți acea apăsare, acea tensiune atunci să deschideți sticla și să mirosiți uleiul. Vă faceți un imens serviciu!

Scroll to Top
×

Bună!

Ai întrebări legate de MetaPWR sau vrei să cumperi kitul MetaPWR? Fă clic pe imaginea mea!

×